Sarah Kullgren

Hej! Jag heter Sarah Kullgren och är förbundsordförande för Kristdemokratiska kvinnoförbundet. 

Jämställdhetspolitik har alltid präglat mitt politiska engagemang. Osynliggörandet och bristen på politiska lösningar på kvinnors vardagliga problem har länge gjort mig upprörd. 

Många kvinnor oroar sig för frågor som handlar om att få livet att hålla ihop. Kvinnor är rädda inför och efter sin förlossning. De kan inte garanteras en jämlik vård i hela landet om de skulle drabbas av cancer. Tjejer lever under hedersförtryck. Sjukskrivningar bland kvinnor skjuter i höjden. Integrationen tar betydligt längre tid för kvinnor än för män, och gång på gång ser vi fall där rättvisa inte skipas för kvinnor som blivit våldtagna, misshandlade eller inte längre finns vid liv idag. 

 

När kvinnor får riskera sitt liv och hälsa i vårdens och äldreomsorgens frontlinje mot Corona, då står regeringen på pressträffar utan en nationell handlingsplan. 

Listan kan göras lång på politik som den så kallade feministiska regeringen borde ha tagit itu med. Det behövs politik som underlättar familjepusslet, som stärker kvinnors företagande, för arbetsmiljön och villkoren för de kvinnor som arbetar i den offentliga sektorn, för en tryggare pension och inte minst för en bättre kvinnosjukvård. Det är dags för oss att påminna den feministiska regeringen om läget för verklighetens kvinnor i vårt land.

 

Sverige är mer än någonsin i behov av ett samhälle med kristdemokratisk ideologi som inkluderar alla människors lika värde, har en ömsesidig respekt för varandra, kvinnor som män, och ett samhälle som byggs på ett samhällskontrakt där vi hjälps åt att underlätta livet för varandra. 

Vill du vara med och påverka för en borgerlig regering med starkt inflytande av kristdemokratisk jämställdhetspolitik?


Bli medlem! 

KDK_Havneraas.jpg

En röst för verklighetens kvinnor

 

Bakgrund

Sarah Kullgren är född och uppväxt i Norge, men flyttade till Uppsala år 2007. Hon är utbildad statsvetare och har läst medie- och kommunikationsvetenskap på Stockholms universitet. Sedan valet 2018 är hon ledamot i kommunfullmäktige i Uppsala, är andre vice ordförande i kulturnämnden och vice ordförande i jämställdhetsrådet. Hon har tidigare arbetat som generalsekreterare för KDU Sverige, ombudsman och valledare för KD Uppsala län och som reklamationsansvarig på LG Electronics.  Sedan april 2020 är hon förbundsordförande för Kristdemokratiska kvinnoförbundet. 

Vi behöver ditt stöd

Bli medlem